Over ons

Waarom kiezen voor GEDO?

GEDO Elektro is in Heeswijk-Dinther in 1990 opgericht door de heren Dortmans en Van Gerwen. Gestart vanuit een bescheiden werkplaats, zijn we uitgegroeid tot een allround installateur met specialisaties in elektrotechnische installaties voor beveiliging en zonnepanelen. We werken met een team van dertig enthousiaste medewerkers. Ons kantoor en tevens werkplaats is gevestigd op de Amert 134 te Veghel. We zijn werkzaam binnen de zakelijke en particuliere markt door heel Nederland.

Onze werkzaamheden lopen uiteen van het vervangen van een stopcontact tot het nieuw bouwen of verbouwen van de complete technische en beveiligingsinstallatie van uw werk of woonomgeving. Ook het installeren van zonnepanelen is een belangrijke dienst die wij leveren.

Gedo Elektro: Betrouwbaar partner voor elektrotechnische installaties

Wij staan achter ons werk. Dit onderbouwen wij met onze erkenningen zoals: Erkend Sterkin installateur, KNX-partner, NCP BORG-beveiligingsbedrijf en als specialist in het verzorgen van de installatie en onderhoud van o.a. brandmeldinstallaties en zonnepannelen.

U wilt vooruit en wij begrijpen dat. Gas erop is ons motto. Of u nu vraagt om een eenmalige installatie of reparatie of een totaalpakket nodig heeft van installatie tot service; alles kan. En wij doen dat graag op een transparante, persoonlijke manier. U kunt honderd procent vertrouwen op kwalitatieve begeleiding door onze technisch specialisten. Vanaf het eerste contact waarbij u uw wensen kenbaar maakt, zult u dat merken. Maar ook tijdens het ontwerp, de uitvoering en na afloop van de installatie vinden wij duidelijke en persoonlijke communicatie heel belangrijk.

Geschiedenis van elektro

Onze eigen geschiedenis begint dus met twee enthousiaste jongens in Heeswijk-Dinther, die hun bedrijf al snel zagen groeien en hun betrekking namen in een groter pand in Veghel. De geschiedenis van elektro begint al veel eerder, namelijk met de verwoestende krachten van onweer in de oudheid. In de 6e eeuw voor Christus werden de elektrostatische eigenschappen van barnsteen ontdekt. Vele ontwikkelingen volgden; zo was daar André-Marie Ampère die aan het begin van de 19de eeuw de Wet van Ampère ontwikkelde en wordt gezien als één van de grondleggers van de elektrodynamica. En wat dacht u van Michael Faraday, die rond 1831bewees dat de beweging van een sterke magneet in een draadspoel een korte elektriciteitspuls in de spoel kon opwekken. Faraday had de (elektro)magnetische inductie ontdekt, het principe achter de dynamo en de transformator. Vanaf dat moment gingen wetenschappers op zoek naar praktische toepassingen.

Eind 19e eeuw was het industrieel en later ook huishoudelijk gebruik van elektriciteit één van de belangrijkste ontwikkelingen. Tegenwoordig is elektriciteit niet meer weg te denken. Elektriciteit bepaalt in grote mate woon- en werkcomfort. Wij denken daarover met u mee. Zo kunt u bij ons terecht voor domotica, telematica en beveiliging, maar ook voor andere elektrotechnische installaties en bijvoorbeeld zonnepanelen.

Erkend leerbedrijf

De jeugd heeft de toekomst. Wij zijn een erkend leerbedrijf en staan altijd open voor stagiaires en BBL-leerwegopleidingen.

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op