Laadpalen en gekeurde installatie voor elektrische auto’s

Elektrisch rijden wordt steeds normaler; niet verwonderlijk, want het is beter voor het milieu én u kunt veel goedkoper uit zijn dan met benzine. Daarvoor heeft u wel een laadpaal thuis nodig, zodat u niet afhankelijk bent van openbare laadpalen. Wilt u thuis een gekeurd laadstation ? Of heeft u een bedrijf, en wilt u uw werknemers en klanten de mogelijkheid geven hun elektrische auto bij u op te laden? Laat Gedo Elektro de installatie van uw eigen laadpaal of wallbox verzorgen!

Een eigen laadpaal

De goedkoopste manier om een elektrische auto op te laden, is vaak om dat thuis aan uw eigen laadstation te doen. U betaalt dan namelijk het elektriciteitstarief dat u bij uw energieleverancier gecontracteerd heeft. En als u daarbij ook nog eens een daltarief heeft afgesproken, scheelt dat nog meer. De openbare laadpalen hanteren vaak een hoger tarief.

Aansluiting van de laadpaal

Hoe snel de auto wordt geladen, hangt van het type auto, maar ook van het type laadpaal of wallbox af. Een 1-fase aansluiting, die vaak in oudere huizen voorkomt, laad veel langzamer dan een 3-fasen aansluiting. Die laatste is in nieuwere huizen wel de standaard geworden. De stroom loopt dan via 3 fasedraden. Het is vaak wel mogelijk om de 1-fase aansluiting te vervangen door een 3-fasen aansluiting, zodat uw auto snel weer geladen is. Bovendien raakt het stroomnet daarmee veel minder snel overbelast.

Dynamic load balancing

Nu is het vaak zo dat men de auto ’s avonds of ’s nachts oplaadt; dat is het moment waarop u thuis bent en de auto niet gebruikt. Het is echter ook het moment waarop verschillende apparaten in huis gelijktijdig gebruikt worden: De oven, de tv, wellicht zelfs de warmtepomp om het huis te verwarmen… Met een Dynamic load balancing systeem, gebruikt de laadpaal de stroomcapaciteit die beschikbaar is op dat moment, zodat het netwerk niet overbelast wordt.

Laden met een stopcontact

Het is ook mogelijk om de auto te laden via een gewoon stopcontact; dat zal echter veel langzamer gaan dan met een 3-fasen laadpaal. Ook kan het veel duurder uitpakken; in het algemeen geldt dat hoe sneller geladen wordt, hoe minder elektriciteit verloren gaat.

Wij leveren en installeren uw laadpaal

Gedo Elektro installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om laadpalen en wallboxes van verschillende merken te installeren. We kunnen uw laadpaal ook aansluiten op uw zonnepanelen. Bovendien bieden wij ook na de installatie een uitstekende service. Wilt u meer weten over de laadpalen die wij leveren en aansluiten? Heeft u vragen over de laadpaalservice die wij te bieden hebben, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op