Laadpalen voor elektrische auto’s

Elektrisch rijden wordt steeds normaler; niet verwonderlijk, want het is beter voor het milieu én u kunt veel goedkoper rijden dan met benzine of diesel. Een laadpaal voor elektrische auto’s bij u thuis of bij uw bedrijf is daarbij een zinvolle investering; zo bent u niet afhankelijk bent van openbare laadpalen. Wilt u thuis een gekeurd laadstation ? Of heeft u een bedrijf, en wilt u uw werknemers en klanten de mogelijkheid geven hun elektrische auto bij u op te laden? Gedo Elektro is dé specialist voor het installeren van uw laadpalen of Wallbox!
Laadpalen voor elektrische auto

De voordelen van een eigen laadpaal of Wallbox:

  • Laden tegen de voordelige tarieven van uw energieleverancier;
  • Laad ’s nachts uw auto op;
  • Nooit meer in de rij bij een openbare laadpaal;
  • In combinatie met zonnepanelen nog goedkoper rijden;
  • Gebruik uw auto als opslag voor de stroom van uw zonnepanelen.

Een eigen laadpaal laten installeren

De stroom uit een openbare laadpaal is duurder dan die uit een particulier laadstation. Dan geldt namelijk het elektriciteitstarief dat bij uw energieleverancier geldt. Heeft u een daltarief afgesproken? Dan is ’s nachts laden zelfs nog goedkoper. In combinatie met zonnepanelen bent u nog goedkoper uit; u kunt zelfs stroom opslaan op uw auto via de laadpaal, zodat u deze op een ander moment kunt gebruiken.

Aansluiting van de laadpaal

Hoe snel de auto wordt geladen, hangt af van het type auto, maar ook van het type laadpaal of wallbox. Een 1-fase aansluiting, die vaak in oudere huizen voorkomt, laadt veel langzamer dan een 3-fasen aansluiting. Die laatste is in nieuwere huizen wel de standaard geworden. De stroom loopt dan via 3 fasedraden. Het is vaak wel mogelijk om de 1-fase aansluiting te vervangen door een 3-fasen aansluiting, zodat uw auto snel weer geladen is. Bovendien raakt het stroomnet daarmee veel minder snel overbelast. Wilt u laadpalen voor de elektrische auto’s van uw personeel en uw klanten installeren bij uw bedrijf? Gedo Elektro geeft u graag advies over de aansluiting en de installatie.

Dynamic load balancing

Nu is het vaak zo dat men de auto ’s avonds of ’s nachts oplaadt; dat is het moment waarop u thuis bent en de auto niet gebruikt. Het is echter ook het moment waarop verschillende apparaten in huis gelijktijdig gebruikt worden: De oven, de tv, wellicht zelfs de warmtepomp om het huis te verwarmen… Met een Dynamic load balancing systeem, een slim systeem voor laadpalen, wordt automatisch de stroomcapaciteit gebruikt die beschikbaar is op dat moment, zodat het netwerk niet overbelast wordt.

Financiering voor de installatie van laadpalen

Wilt u als bedrijf een aantal laadpalen laten installeren? Dat kan op uw eigen terrein, maar u zou er ook voor kunnen kiezen om laadpalen te installeren bij uw werknemers thuis. Zeker als ze vaak voor u onderweg zijn, zullen ze behoefte hebben om de elektrische bedrijfswagen ook thuis op te kunnen laden. Wanneer u voor minimaal €2500,- aan laadpunten laat installeren, kunt u in aanmerking komen voor subsidie van de overheid.

Wij installeren uw laadpalen

Gedo Elektro installateurs zijn opgeleid en gecertificeerd om laadpalen en wallboxes van verschillende merken te installeren. We kunnen uw laadpaal ook aansluiten op uw zonnepanelen, die wij ook voor u kunnen installeren. Bovendien bieden wij ook na de installatie een uitstekende service. Sluit daarvoor een onderhoudscontract met ons af. Wilt u meer weten over de laadpalen die wij leveren en aansluiten? Heeft u vragen over de laadpaalservice die wij te bieden hebben, of wilt u direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op