Laadpalen installeren zakelijk

Steeds meer mensen stappen over op de elektrische auto, oftewel de EV. Daarom is het ook voor u als bedrijf belangrijk dat er voldoende oplaadmogelijkheden zijn voor zowel uw klanten als uw medewerkers. Gedo Elektro kan u daarbij helpen. Als elektrisch installateur zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in duurzame installaties. Wij kunnen u dan ook perfect adviseren over de beste opties voor de installatie van laadpalen bij uw bedrijf of woning.

Laat uw slimme laadpalen installeren door Gedo Elektro

Wij hebben een team in huis dat zich volledig richt op de installatie en het onderhoud van laadpalen voor EV’s. Onze mensen zijn hiervoor volledig opgeleid en adviseren u graag. Er zijn namelijk best een aantal zaken waar over nagedacht moet worden, zoals de extra belasting van uw elektriciteitsinstallatie, het laadvermogen van de laadpalen en de manier van aansluiten. Slimme laadpalen communiceren met elkaar, zodat de laadsnelheid wordt aangepast wanneer dat nodig is (in het geval van dreigende overbelasting).

Onderhoud

Ook na het installeren kunnen onze laadpaalspecialisten nog veel voor u betekenen. Zo kunt u met Gedo Elektro ook een onderhoudscontract afsluiten voor uw laadpalen. Wij voeren dan periodiek onderhoud uit om de werking van de laadpalen optimaal te houden. En zijn er storingen? Ook dan komen wij langs om de storing te verhelpen.

Laadpalen combineren met zonnepanelen

Gedo Elektro is een echte specialist op het gebied van elektrische installaties. Zo kunt u naast het installeren van laadpalen ook bij ons terecht voor het plaatsen van zonnepanelen. Dat is natuurlijk een ideale combinatie met de laadpalen. Wilt u enkele laadpalen laten plaatsen of wilt u een compleet laadplein met veel laadplekken en een intelligent beheersysteem? Ga met Gedo Elektro in gesprek en kom erachter wat wij zoal voor u kunnen betekenen!

De regels voor het installeren van zakelijke laadpalen

De regels omtrent het plaatsen van laadpalen zijn voor bedrijven anders dan voor particulieren. Een particulier mag in principe zonder vergunning een laadstation laten plaatsen voor eigen gebruik. Zo lang hij op eigen terrein staat tenminste. Wanneer dat niet kan, zal er wel toestemming gevraagd moeten worden bij de gemeente. De richtlijnen daarvoor kunnen per gemeente verschillen.

Voor zakelijke installatie van laadpalen geldt, dat het mogelijk is om subsidie aan te vragen wanneer u voor minimaal €2500,- aan laadpunten laat plaatsen. Verder is het sinds 2020 voor nieuwe bedrijven of bedrijfspanden verplicht om minimaal 10% van de parkeerplaatsen te voorzien van een oplaadpunt voor EV’s. Vanaf 2025 is het zelfs verplicht voor bedrijven met twintig parkeerplaatsen of meer, om minimaal één laadpaal te hebben.

Contact

Wilt u meer weten over onze diensten omtrent de installatie en het onderhoud van laadpalen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Gedo Elektro en bel ons direct op 0413-291068. Graag tot binnenkort!

Wilt u meer informatie?

Neem direct contact met ons op